Instagram | Funzoo Toys

EN

Toy Veiligheid

Veiligheid van speelgoed is de praktijk om ervoor te zorgen dat speelgoed, vooral speelgoed dat voor kinderen is gemaakt, veilig is, meestal door de toepassing van vastgestelde veiligheidsnormen. In veel landen moet commercieel speelgoed in staat zijn om de veiligheidstests te doorstaan om verkocht te kunnen worden. Fun Zoo Toys zorgt ervoor dat al ons speelgoed veilig is.


Wij zijn EN 71 compliant

Ons hoofddoel is ervoor te zorgen dat speelgoed, in de handen van kinderen, geen schade veroorzaakt of een onnodig risico vormt.

Dus, wat is een goed, veilig speelgoed? Wij zijn van mening dat als een stuk speelgoed bestand is tegen strenge veiligheidstests en voldoet aan de hoogste internationale normen, dan is het redelijk om het als een veilig stuk speelgoed te omschrijven.

Onderwijs over de veiligheid van speelgoed is ook belangrijk. Kinderen zijn gezegend met prachtige en inventieve verbeeldingskracht, wat betekent dat zelfs de meest ijverige fabrikanten niet op alle mogelijke manieren kunnen anticiperen op het gebruik van speelgoed. Daarom werken we samen met andere belanghebbenden om ouders advies te geven over een betere veiligheid van het speelgoed, door een extra beschermingslaag toe te voegen.

Al het speelgoed dat in het bedrijf wordt gemaakt is absoluut niet giftig, niet gevaarlijk volgens de internationale normen voor de binnenlandse markt. Aantrekkelijk en creatief speelgoed wordt gemaakt van katoenafval/polyesterweefsel en gevuld met polyesterstapelvezel (PSF). Het speelgoed is ook rijk aan kleur, ook de textuur en unieke ontwerpen hebben Fun Zoo Toys het favoriete merk van knuffels voor kinderen van alle leeftijden. De grote aandacht voor details en kwaliteit heeft het tot een van de meest succesvolle merken binnen de industrie gemaakt. Er wordt knuffels gemaakt na een nauwlettend toezicht. De kwaliteitsmaatstaf begint al bij de eerste fase van het ontwerpen. Fun Zoo Toys is zeer bijzonder wat betreft onze kwaliteit en zorgt ervoor dat ze voldoen aan de internationale standaard.Rules and Regulations
De eerste Europese regelgeving voor de veiligheid van speelgoed is meer dan 25 jaar geleden vastgesteld. De speelgoedindustrie was vanaf het begin betrokken bij de samenwerking met de autoriteiten en blijft ook nu nog volledig betrokken. Al het speelgoed dat in de Europese Unie wordt verkocht, ongeacht waar het wordt geproduceerd, moet voldoen aan de EU-wetgeving en -normen voor de veiligheid van speelgoed.

In 2011 is de laatste speelgoedveiligheidsrichtlijn in werking getreden. De richtlijn definieert de essentiële eisen waaraan speelgoed moet voldoen voordat het op de markt wordt gebracht. Dit omvat overwegingen zoals de fysieke en mechanische eigenschappen van het speelgoed, hun ontvlambaarheidspotentieel, hun elektrische eigenschappen en de chemische stoffen die bij de productie en de bouw worden gebruikt. Geharmoniseerde normen die door de Europese normalisatie-instellingen zijn ontwikkeld, beschrijven vervolgens de technologische specificaties die nodig zijn om ervoor te zorgen dat risico's worden vermeden.
Instagram | Funzoo Toys

EN